Definitywny koniec z funkcją blokowania stron

Google oznajmiło, że funkcja umożliwiająca blokowanie stron wyników wyszukiwania przez użytkowników została zlikwidowana na stałe.
Google wprowadziło tą usługę w Marcu 2011 roku teraz nastąpił koniec.
Aktualnie aby móc blokować określone strony w wynikach wyszukiwania Google zaleca stosowanie wtyczki do Chrome o nazwie „Personal Blocklist”.